top of page

Park1800: aandacht voor energie.

Bijgewerkt op: 12 feb. 2023

9 oktober 2022


Beste leden, Iedereen zal ondertussen al wel gemerkt hebben dat er momenteel woekerprijzen moeten betaald worden voor energie. Zowel de gasprijzen als de elektriciteitstarieven swingen de pan uit en op basis van getuigenissen van experten is er niet onmiddellijk zicht op beterschap. Als sportclub worden wij hier ook mee geconfronteerd, zeker wat betreft verwarming hebben wij een zeer hoge kost. We zijn niet bij de pakken blijven zitten en hebben al een aantal maatregelen genomen, met als bedoeling de club op een gezonde manier te laten voortbestaan. Sommige van deze maatregelen zullen misschien minder aangenaam overkomen en nogal drastisch lijken, maar ze zijn jammer genoeg noodzakelijk. We zijn momenteel zelfs niet zeker of dit alles zal volstaan, dus blijven we de energiekost van zeer nabij opvolgen en sluiten dan ook niet uit dat er eventueel extra maatregelen nodig zullen zijn. Hierbij een paar voorbeelden van wat we reeds beslist hebben :

  • Zo goed als alle lampen werden vervangen door ledverlichting.

  • We hebben tijdschakelaars geïnstalleerd in de gang en de toiletten, zodat de verlichting niet te lang blijft aanstaan. Dit zal ook nog gebeuren in de kleedkamers.

  • De temperatuur van het warm water voor de douches werd verlaagd, maar je kan nog steeds douchen.

  • De verwarming in de ballons zal enkel gebruikt worden om de velden vorstvrij te houden, een extra trui om te tennissen kan dus nodig zijn.

  • We zijn in gesprek met het stadsbestuur om oplossingen uit te werken op langere termijn zodat we naar een duurzame werking kunnen streven.

We beseffen dat deze beslissingen niet altijd aangenaam zijn, maar we rekenen op jullie begrip en medewerking om deze moeilijke tijden door te komen.

25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page